söndag 31 maj 2009

En härlig dag och en bikt :S

I dag har varit en härlig dag, trotts att jag sovit kanske4 tim i natt då min lilla tjej haft svårt att andas och hostat sig igenom natten. Så kl 7 i morse steg vi upp och gick till Hampus syster för att låna en näs sug *läskigt*
Men det gick bra va lite äckligt första gången men det var det värt för Novas skull.

Sen har hela familjen varit ute på gården och solat och haft det gött hela dagen. Kan man ha det bättre?? *nej*


Måste bekänna oxå att jag slarvat med mitt LCHF ätande har varit många kalas och varit sjuk, har iof ätit maten ganska bra men fuskat m
ed godis, glass och tårta. *Fy på mig*

Så i morgon tänkte jag väl göra ett nytt f
örsök, med inställningen att om jag blir bjuden på mat/götta så kommer jag äta. Då kanske jag inte blir besviken om jag trillar dit när jag är borta, men ska försöka sköta mig hemma.

Så nu hoppar jag upp på häst sadeln igen och hoppas jag ska klara de kanske 3 veckor denna gång iaf :) Klarade nästan 2 förra gången och gick då ned ca 2 kg.

Vill
även skriva till min älskade mamma att jag ÄLSKAR DIG så otroligt mycket!!! Du är värld guld och kunde inte fått nån bättre, tack för att du finns och för att du är just DU!!

Mina fina fickor :)

Min sjuka goding..

fredag 29 maj 2009

Smittat resten a familjen..

Jaha då har man smittat resten av familjen, har knappt sovit en blund i natt då Nova har hållit mig vaken. Stackars lilla skruttan har oxå blivit förkyld med hosta, snuva, feber och rinnande ögon :(
Även min käre sambo är sjuk bara våran hund som är frisk, tur någon är det.

Känns lite surt att va sjuk när solen skiner ute och man knappt orkar vara ute i värmen när den äntligen kommit.. Men men snart är vi friska och på benen igen.


torsdag 28 maj 2009

Sjuk :(

Stackars mig är så sjuk, hatar att vara förkyld. Har ont i halsen snuvig ont i huvudet och super trött, inte lättare när man har en bebis att ta hand om heller. Tur hon är så snäll mitt lilla hjärte troll, så det är inga fel på henne men man kan inte bara dra nått gammalt över sig och dö ett par dagar.

Känner mig precis som han i tv reklamen som är förkyld och säger att kvinnor snackar om att föda barn *hehe*
Men i bland får man tycka lite synd om sig själv, tråkigt bara jag som kom i gång lite med mina bråten spårs promenader. Nu är jag glad om jag kommer upp ur sängen ;P

Bara att ta nya tag när jag är frisk, hoppas jag är det tills på lördag bara då vi har hela dagen upp bokad. :S
Tur jag har min älskling som tar hand om mig och resten av familjen nu *puss*

Inte så olikt mig just nu... :S

onsdag 27 maj 2009

Baby massage..

I dag har jag och Nova varit på baby massage, var så mysigt och lilla gumman verkade tycka att det va skönt. Undrade innan hur det skulle gå då hon är så kittlig men det gick faktiskt bra.
Fyra stycken barn var vi 3 flickor och en grabb *lyckost han* hehe ;P
Va kul och få en mysig stund tillsammans med Nova, va så gulligt att se alla små naken fisar.
Att barn kan se så olika ut :)

På efter middagen var jag med min mamma och Hampus till Örebro då de skulle träffa en Homeopat där. Sen bar det av hemåt för att grilla och äta flinta stek alá LCHF, som avslutning på dagen blir det mys i soffan med en film nu sen är det dags sova..

måndag 25 maj 2009

1 års kalas och premiär grillat nya grillen :)

I dag har vi varit på Novas kusin Madickens 1 års kalas, gud va fort tiden går tyckte nyss att hon kom. Hon är så söt den "stora" prinsessan, tur med vädret hade vi oxå så vi kunde sitta ute i solen och äta en super god jordgubbs tårta som Maja & Jocke gjort själva :)

I dag var även Hampus och jag köpte en grill *äntligen* så i kväll invigde vi den.

Vilket gött liv man lever när man kan sitta på sin altan och äta god mat
och vara med dom man älskar mest.. Älskar livet..

Mor & dotter på väg på kalas

Födelsedagsbarnet :)

fredag 22 maj 2009

Nova :)

Såg att jag varit lite dålig på att lägga upp bilder på min lilla sötnos, man tycker man borde ha massor med tid över när man är hemma hela dagarna.

Men jag tycker dagarna bara springer i väg och när hon väl sover har man massa annat som ska hinna göras.
Äta mat är en bra grej att hinna med haha... Men här kommer lite bilder iaf.. :)

Nova och hennes kusin Madicken :)

Godingen min..

På väg hem från en god middag hos svärmor i Hällefors, man blir väldigt trött av allt gosande :)

Skruttan på baby café..

torsdag 21 maj 2009

Helt slut..

I dag tog Hampus med mig till det så kallade Bråten spåret, blev varnad innan att det var mycket upp och ner. Men tänkte att de skulle nog gå bra, men HERRE GUD säger ja bara vilka backar och att gå där med barnvagn och gassande sol.

Trodde ett tag jag skulle dö för naturligtvis hade jag glömt att ta med mig vatten, inte så smart gjort :S
Fick jätte ont i huvudet och blev helt snurrig, dålig kondis och vatten brist.. Men vi kom runt tillslut iaf, fast Hampus och Hera fick cykla hem i förväg och hämta vatten åt mig annars hade ja nog inte kommit hem.. :S

Så nästa gång blir det att ta med en stor flaska vatten!! Man lär så länge man lever :)

måndag 18 maj 2009

Rubens dockor..

Åh jag har blivit förälskad i ett par dockor, mamma visade mig en sida på internet med Rubens dockor. Hon tänkte köpa en i dop present till våran lilla "sessa" och jag blev helt förälskad i dessa tyg dockor..

Funderar på om ja ska börja samla på dessa åt Nova, önska henne fler i julklapp och som födelsedags present. Roligt och ha lite finare dockor och gosedjur än att ha hundra billigare som tar upp hela rummet hehe.. Blir ju lätt så att man får och köper mängder :)

Är så sugen på att göra ordning ett rum åt henne har redan mina idéer på hur det ska se ut. Men då vi har ett litet hus finns de just nu inget rum åt henne.. Håller på att bearbeta min käre sambo på att de kanske är kul att flytta ner i en våning i huset så Nova får ett lekrum uppe..
Men än är det utan resultat och det är ju inte så bråttom än heller ;P

Det är denna docka jag hoppas få till Nova i dop present, den heter Maria som hon ska heta i andra namn så tyckte det skulle vara passande. Kolla gärna hemsidan där finns massa söta dockor.

http://www.traotto.se/Leksaker/Rubens/mjuk_docka.htm

torsdag 14 maj 2009

Bad dags :)

I går var det dags för skruttans bad, var själv lite sugen på att bada så tappade upp badkaret denna gång ist för hennes badbalja. Så vi kunde bada båda två, så mysigt det var och Nova njöt av att bada. Var lite nervös att hon skulle bajsa i vattnet men eftersom vi har ett kräk barn blev de en och annan spya ist mm så mysigt ;)

*När det gäller LCHF så har det känts jätte bra denna vecka, har gått mycket lättare och känner mig super motiverad.
Är ute på lång promenader varje morgon nu och hinner oftast med en till..*

*Även allt med Nova går bra, men jag känner mig lite trött och sliten. Men det är mitt eget fel då jag hela tiden gör något, har inte lärt mig att bara ta det lite lugnt. Men t
ycker det är så mycket som måste göras hela tiden att jag glömmer bort att vila. Det måste det bli skärpning på nu kände jag i går då jag blev helt slut.*

tisdag 12 maj 2009

Mor, dotter och dotter dotter dag =)

I går var jag mamma och Nova till örebro och gick på IKEA och Mariberg, så mysigt att komma i väg och umgås. Blev en del shopping oxå, Nova fick en uppsättning jätte fina kläder av mamma och jag skämde bort mig själv med lite till mig :P

Vill även skriva om min första LCHF vecka, i mitten av veckan tyckte jag de va lite jobbigt speciellt fram emot helgen då jag som sagt är en gotte gris :)
Men nu de senaste dagarna har de kännts bra.

Tycker inte alls de e jobbigt att äta som man ska bara de att jag saknar mitt godis och glass :)
Men veckan slutade iaf med -2kg!! Tjoho.. Kändes bra och se så snabbt resultat första veckan och ja mår lite bättre i min mage faktiskt..

Så nu är man bara mer motiverad, måste ju va fin till min prinsessas dop jag vill ju inte stå där framme som en fet gris :)

Fast denna gris är ju ganska söt :)

söndag 10 maj 2009

1 månad i dag :)

I dag blir våran prinsessa 1 månad, herre gud vad fort tiden går. Nu börjar vi iaf komma in i rutinerna lite bättre och vi har lärt känna den lilla människan som totalt förändrat vårt liv.

Allt har hittills funkat bra med amning och hon börjar även få lite bättre natt rutiner. Hon sover nu lite bättre, äter och bajsar heller inte lika mycket på natten.

Tycker dock att hon växer alldeles för fort, vill ju att hon ska vara så här pytte liten jämnt *hehe* Fast samtidigt vill man ju att hon ska bli stor med och följa alla hennes framsteg. Hon har föresten börja le lite smått, hon är så söt våran lilla Nova.

Älskade unge :)

God morgon goding..

lördag 9 maj 2009

Tugnt nu..

*Hua* nu har det varit ganska tungt med mitt nya liv, har varit extremt sugen på en stooor påse med godis och chips och tänker på allt som jag inte får äta :(
När det gäller att inte äta kolhydrater och så till mat är det inga problem faktiskt men just allt det här goda som jag inte ska äta är jobbigt. Jag som är en sån godisgris :S

Men bara att bita i hop ett tag till så jag får se hur jag kommer att må och om jag märker nån förbättring. Sen har jag väl tänkt att jag inte ska bli helt frenetisk heller ;P

I kväll kommer min kusin Jennie & hennes kille hit på middag och Robinsson, så i kväll bjuder vi på Taco paj på LCHF´s vis :)
Sen blir det väl grönsaker och dipp som godis, alltid nått iaf och ganska gott det med..

Börjar bli fler och fler runt omkring mig som börjar med LCHF nu så det är super skoj och det gör att man blir mer motiverad. HEJJA HEJJA ALLIHOPA!!

Mor & dotter klara för dagens långpromenad..

Lite mys efter promenaden..

fredag 8 maj 2009

Exprementerade fram en LCHF paj i dag!!

Gjorde precis en jätte god LCHF paj så jag ville bara dela med mig av detta då några som följer min blogg oxå kör detta =)

Beroende på hur stor form du har men ja hade en vanlig pajform.

Blanda 2 ägg och en skvätt grädde ca 0,5 dl och häll den i en form som du klickat smör i, ställ in i ugnen tills den stannat (alltså tills den inte är lös mer.)

Det jag hade i denna paj var lite rester av grillkorv, vitlöks salami, broccoli lite lök o vitlök.
Skivade grillkorven i skivor och stekte med broccoli och löken. Hällde sedan i detta på paj skalet + att jag tärnat salamin och hällde på.

Sendan blandade jag 1 dl creme fraiche med 0,5 dl grädde och massa skivor hushålls ost i en gryta så det fick smälta i hop. Hällde sedan på detta över de andra i formen och in i ugnen tills den fått lite färg..

Blev super gott servera med en grönsallat till me...

torsdag 7 maj 2009

Räka

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig i livet haha.. I morse var jag då och solade solarium för att få bort lite av min gravida blekhet :)

Tänkte att 20 min måste jag ju kunna sola då jag solat mycket förr utan att bränna mig och solat ute lite nu i vårsolen. Men ack så fel jag hade ju mer dagen gått desto mer ser jag ut som en räka :S

Så nu blir de nog att inte sola på ett tag och hoppas att detta har lagt sig tills i morgon.. :)


onsdag 6 maj 2009

3 dagen

Då har ja klarat av den 3e dagen av mitt nya liv har gått bra hittills, men är otroligt sugen på att krypa upp i soffan med en chips påse och en bra film :)

Har gått ner ca 1kg på dessa 3 dagar, helt sjukt med denna metod känns så konstigt att äta massa grädde och fett hela tiden är ganska mäktigt.
Men det ska nog gå bra man vänjer sig väl antar jag :)

måndag 4 maj 2009

För er oroliga..

Fick några oroliga kommentarer i går för mitt inlägg om min nya livsstil, så jag tänkte jag får skriva ett till. Jag vill förklara att jag inte ska banta bara byta livstil, alltså sluta med godis, bröd och skräpmat.

Ska inte äta mindre bara äta nyttigare, inte kan väl det skada utan mer hjälpa min dotter till ett friskt liv om jag som mamma äter bra mat?. Men skulle jag märka att det påverkade min dotter negativt kommer jag att sluta direkt. Skulle inte göra något för att skada henne.

Så jag ska bara bli en sundare människa och hoppas på att min godis kg försvinner med det =)
Så nej jag ska inte banta!!

söndag 3 maj 2009

Nytt liv :)

I morgon ska jag börja mitt nya liv, ja jag vet jag sagt det många gånger förut men nu banne mig vill jag ner i vikt. Ska testa en ny metod som kallas för LCHF, denn går ut på att ta bort kolhydrater och äta mycket fett :S

Känns konstigt att tryc
ka i sig massa fett då man levt nästan hela livet med att försöka äta så lite som möjligt. Men ska testa detta iaf får vi se om detta är den metod som funkar för mig.

Ska iaf ner ca 10 kg, jag ska försöka uppdatera här hur det går hehe.. Ska även ut och motionera mer, det är ju bra för både mig och Nova med frisk luft + att vovven behöver motion med.. Tänk så m
ycket bra saker på en gång..

Så önska mig lycka till :)

-10 kg nog ska det gå!!
Tänk om de vore så enkelt hehe

fredag 1 maj 2009

Besök hos Bestemor..

I går kom Bestemor/svärmor hem från att ha varit i Norge och jobbat över 1v, så då packade vi in våran lilla familj i bilen och åkte till Hällefors.
Där bjöds det på taco paj och dessert *mmm* och trevligt sällskap med :)
Även Hampus alla systrar va där och Jocke och Madicken förstås.

Lite fin måste man ju va :)

Mina älsklingar :)

En cool Madicken i mina brillor :)